Indisk mat består av et stort utvalg av regionale og tradisjonelle retter hjemmehørende i det indiske subkontinentet.

 

Gitt rekkevidden av mangfold i jordtype, klima, kultur, etniske grupper og yrker, varierer disse kjøkkenene vesentlig fra hverandre og bruker lokalt tilgjengelige krydder, urter, grønnsaker og frukt. Indisk mat er også sterkt påvirket av religion, særlig hinduistiske, kulturelle valg og tradisjoner.

 

Kjøkkenet er også påvirket av århundrer med islamsk styre, spesielt Mughal-regelen. Samosas og pilafs kan betraktes som eksempler.

 

Historiske hendelser som utenlandske invasjoner, handelsforhold og kolonialisme har spilt en rolle i å introdusere visse matvarer til dette landet. Den colombianske oppdagelsen av den nye verden brakte en rekke nye grønnsaker og frukt til India. En rekke av disse som potet, tomater, chili, peanøtter og Guava har blitt stifter i mange regioner i India.

 

Indisk mat har formet historien til internasjonale forbindelser; krydderhandelen mellom India og Europa var den viktigste katalysatoren for Europas tidsalder for oppdagelse.

 

Krydder ble kjøpt fra India og handlet rundt i Europa og Asia. Indisk mat har påvirket andre retter over hele verden, spesielt de fra Europa, Midt-Østen, Nord-Afrika, Afrika sør for Sahara, Sørøst-Asia, De britiske øyer, Fiji og Karibien. 

nisha-ramesh-Q5mPPGld5Zk-unsplash.jpg
!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.